Kiinnostuitko Mäkiharjun pennuista?

Kun kiinnostuit tulevista tai syntyneistä Mäkiharjun pennuista, niin otathan yhteyttä joko puhelimitse, sähköpostilla tai tule juttelemaan kanssani koiratapahtumissa.
Parhaiten olen tavoitettavissa iltaisin puhelimitse, sähköpostilla saatuihin viesteihin pyrin vastaamaan mahdollisimman nopeasti.

Kotisivuillani kerron mahdollisista pentuesuunnitelmista siinä vaiheessa kun on varmistunut että pentuja meille on syntymässä. Kyselyjä tulevasta pentueesta voi tehdä jo hyvissä ajoin, mutta alustavia pentuvarauksia otan vastaan pentujen synnyttyä ja niiden selvittyä ensimmäisistä päivistään.
 
Yhteyttä ottaessasi toivoisin sinun kertovan ainakin seuraavista asioista pennun hankintaan liittyen:
• Missä asut ja millainen perhe sinulla on?
• Miksi haluat juuri ’tollerin’ tai kultaisennoutajan?
 •Kumpaa sukupuolta toivot ja miksi?
• Mihin tarkoitukseen etsit koiraa?
 •Onko suunnitelmissasi harrastaa jotain?
• Oletko valmis tulemaan katsomaan pentua ennen luovutusta 4-6 viikon iässä?

Noutajat mielletään yleensä kilteiksi ja helpoiksi koiriksi, mutta ne tarvitsevat kunnon peruskoulutuksen. Lisäksi energisinä rotuina, tolleri varsinkin, ne vaativat riittävästi liikuntaa ja erilaista tekemistä. Noutavana lintukoirana perintötekijät ohjaavat noutajan helposti vesiojiin ja mutalammikoihin. Jos siis olet siisteyttä ihannoiva ihminen, joka ei halua kodin nurkkiin karvoja tai hiekkaa, niin mieti, onko noutaja oikea rotu sinulle? 

Pentueen synnyttyä ilmoitan tapahtuneesta ja parin viikon kuluttua voimme sopia vierailusta puhelimitse. Pentuja pääset katsomaan meille noin neljän viikon ikäisinä niiden kehityksen ja kasvun mukaan. Ennen kuin tulet katsomaan pentujamme, kirjoita ylös kysymykset, joihin haluat minulta vastauksen. Usein nimittäin käy niin, että pennut vievät kaiken keskittymiskyvyn ja mahdolliset mielessä pyörineet kysymykset unohtuvat kokonaan!

Kun olet käynyt tutustumassa pentuihin ja jos olemme molemmat tämän tapaamisen jälkeen sitä mieltä, että juuri teille tulee uudeksi perheenjäseneksi Mäkiharjun pentu, niin sen jälkeen keskustelemme koiran kauppaan liittyvistä asioista. Käymme yhdessä läpi kauppasopimuksen liitteineen. Sen jälkeen voit maksaa pennun varausmaksun. Tämä varausmaksu sitoo sekä minua kasvattajana että sinua ostajana ja se vähennetään pennun lopullisesta myyntihinnasta.
Samalla käymme vielä läpi koiran hoito- ja ruokintaohjeet ja saat ne mukaasi kirjallisena kuten myös Golden Info kirjan (kultaisille pennuille). Tarkoitus on, että ehdit rauhassa tutustua materiaaliin ennen kuin pentu tulee kotiin. Keskustelemme yleisesti myös sairauksista, ruokinnasta ja kouluttamisesta.

Mäkiharjun –pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisinä. Pennut elävät osana meidän arkielämää, joten ovat tottuneet kaikkiin normaaleihin kodin ääniin. Pennut tottuvat ihmisten käsittelyyn ja perheemme toisiin koiriin, pentumme tutustuvat myös riistaan ennen luovutusta. Pennut ovat luovutushetkellä loishäädettyjä 4 kertaa, tunnistusmerkittyjä joko tatuoimalla tai mikrosirulla ja eläinlääkärin tarkastamia. Liitän jokaisen pennunomistajan ensimmäisen vuoden ajaksi Golden Ringin tai Novascotiannoutajat Ry:n pentuejäseneksi sekä Suomen Noutajakoirajärjestöön. Pennun mukaan saat vielä pentupakkauksen johon sisältyy mm. ruokaa ja talutin.

Pennun valinta on aina jonkinlainen kompromissi. Yhdestä pennusta löytyy harvoin kaikki halutut piirteet. Toisaalta, vaikka pentu vaikuttaisi lupaavalta 7 -viikkoisena, en voi taata pennusta kehittyvän täydellistä yksilöä haluamaasi harrastukseen.

Pennun luovutuksen yhteydessä allekirjoitamme Suomen Kennelliiton lomakkeen ”Sopimus koiran kaupasta”. Lisäksi toivon, että jokaisen kasvattini terveys tutkitaan n 18 kuukauden iässä. Terveystutkimukset ovat kasvattajan työväline tulevaisuuden jalostusvalintoja silmällä pitäen. Mahdollisuus myös Pevisa- joukkotarkastukseen (lonkat, kyynärpäät, silmät) on olemassa.

Toivon kaikkien pennunostajien pitävän minuun yhteyttä. Eikä ainoastaan pennun hoitoon, kasvatukseen, ruokintaan tai liikuntaan liittyvissä kysymyksissä, myös iloiset uutiset ovat tervetulleita!

Otathan rohkeasti yhteyttä, jos olet kiinnostunut Mäkiharjun pennuista!